-De personer som fikk disse ungdommene til å synde, vil få den største straffen

 

-De personer som fikk disse ungdommene

til å synde, vil få den største straffen

 

Mary Kathryn Baxter (1940-2021) var en internasjonal evangelist og bestselgende forfatter.

 

I 1976 skal hun ha hatt guddommelig genererte ut-av-kroppen-opplevelser som resulterte i boka 'En guddommelig åpenbaring av helvete', en bok som ifølge forlaget Whitaker House internasjonalt har solgt i nesten 1,4 millioner eksemplarer.

 

På baksiden av den norske 1999-utgaven av boka står følgende:

 

"Da Jesus viste seg for meg, sa Han:

-Kathryn, du er utvalgt av Faderen til å gå sammen med meg gjennom dybdene i helvete. Jeg vil vise deg ting jeg vil at verden skal vite om helvete og om himmelen.

-Jeg vil vise deg hva du skal skrive slik at denne boken kan bli en sann rapport om hvordan disse plassene virkelig er. Min Ånd vil åpenbare sannheter om evigheten, dommen, kjærligheten, døden og livet heretter.

-Jeg er Jesus Kristus din Herre, og jeg ønsker å gi deg en åpenbaring for å forberede de hellige på min gjenkomst og for å bringe mange til rettferdighet.

-Jeg vil ta ånden din ut av kroppen din, og jeg vil virkelig og reelt ta deg inn i helvete. Jeg vil at du skal skrive en bok og fortelle om visjonene og de ting jeg åpenbarer for deg."

 

På sidene 105-107 i den norske 1999-utgaven av boka, står blant annet følgende:

 

"Etter den første visjonen, gikk Jesus og jeg til en annen del av helvete.

 

Jesus sa:

-De ting du kommer til å se nå, gjelder endetiden.

(...) Vi gikk oppover en høy, tørr bakke. Fra toppen av bakken så jeg nedover på en virvlende elv. Det var ingen ildgroper der eller demoner eller onde ånder, bare en stor elv som rant mellom usynlige elvebredder. Elvebreddene var skjult i mørket. Jesus og jeg gikk nærmere borttil elven, og jeg så at den var full av blod og ild.

Da jeg så nøyere etter, så jeg mange sjeler, og alle var lenket til hverandre. Vekten av lenkene trakk dem under overflaten i denne ildsjøen. Sjelene i helvete befant seg i helvetes ild. Jeg så også at de hadde utseende som skjeletter med tåkegrå sjeler.

-Hva er dette, spurte jeg Herren.

-Dette er sjelene til de vantro og ugudelige. Disse elsket sitt eget kjød mer enn de elsket Gud. De var menn som elsket menn og kvinner som elsket kvinner og som ikke ville omvende seg og bli frelst fra sin synd. De nøt sitt liv i synden og foraktet min frelse.

Jeg sto ved siden av Jesus og kikket ned i ildsjøen. Ilden begynte å brøle som en stor smelteovn, som beveget seg og slukte alt som kom i dens vei.

(...) Ilden kom så tett på oss at den bare var noen fot unna, men den rørte oss ikke. Elven brente alt på sin vei. Jeg la merke til ansiktet til Jesus, og det var bedrøvet og mildt. Han hadde fremdeles kjærlighet og medlidenhet med disse sjelene skrevet over sitt ansikt. Jeg begynte å gråte, og ønsket at jeg kunne forlate dette pinens sted; det var nesten uutholdelig å skulle fortsette.

Jeg så igjen på sjelene i ilden. De var sterkt røde, og deres ben var svarte og brente. Jeg hørte deres sjeler rope ut i anger og sorg.

Herren sa: -Dette er deres pine. Med lenke etter lenke er de bundet sammen. Disse begjærte kjød av sitt eget kjønn, menn med menn og kvinner med kvinner gjorde det som var unaturlig. De forledet mange unge jenter og gutter til syndige handlinger. De kalte det kjærlighet, men det endte i synd og død.

-Jeg vet at mange gutter og jenter, menn og kvinner ble tvunget mot sin vilje til å begå slike avskyelige handlinger - jeg vet om det, og vil ikke holde det imot dem.

-Husk dette, sa Jesus, -jeg kjenner til alle ting, og de personer som fikk disse ungdommene til å synde, vil få den største straffen. Jeg vil dømme rettferdig. Til synderen sier jeg: Omvend deg, og jeg vil være barmhjertig. Påkall meg og jeg vil høre!

-Gang etter gang kalte jeg på disse sjelene for at de skulle omvende seg og komme til meg. Jeg ville ha tilgitt dem og renset dem og i mitt navn ville de ha blitt satt fri. Men de ville ikke lytte til meg. De ville heller ha kjødets lyst enn den levende Guds kjærlighet. Fordi jeg er hellig, skal også dere være hellige! Rør ikke ved det urene, så vil jeg ta imot dere, sa Herren.

Jeg kjente meg veldig syk mens jeg betraktet sjelene som var i ildsjøen.

-Om de bare hadde vendt seg til meg før det var for sent, fortsatte Jesus.

-Mitt blod ble utgydt for at alle skulle kunne komme til meg. Jeg ga mitt liv for at selv den simpleste av alle syndere kunne leve."

 

Kilder:

Baxter, Mary Kathryn. (1999). En guddommelig åpenbaring av helvete. Moss: Esca forlag.

Mary K. Baxter Archives - Whitaker House, lest 24.7.2023

www.nb.no/search?q=en%20guddommelig%20åpenbaring%20av%20helvete