Haiket med en engel

 Haiket med en engel

 

En gang kjøpte jeg en pickup, det var noe jeg hadde drømt om lenge. Jeg hadde virkelig lyst på den. Jeg sa til meg selv: ”Gud vil at jeg skal ha den. Jeg skal spare, og når jeg får nok penger, skal jeg kjøpe en liten pickup.” På den tiden elsket jeg lastebiler, og da jeg så en annonse for denne spesielle pickupen i avisa – og det var en svært god pris, rundt $ 3000 under engrosprisen – tenkte jeg: ”Nå eller aldri!”

Men først en liten bakgrunnshistorie. Jeg hadde en venn som hadde sett en Mercedes-Benz til salgs i avisa for $ 500. Han besøkte kvinnen som hadde avertert den og sa:

-Jeg vet at du selger den for $ 50.000.”

Men hun sa:

-Nei. Prisen er $ 500.

Da han spurte henne om hva som var galt med den, sa hun:

-Ingenting. Den er helt i orden. Den er så god som ny, men mannen min har forsvunnet med sekretæren sin og han ba meg selge bilen og sende ham pengene som jeg får for den. Så jeg selger den for $ 500 og sender ham pengene.

Så da jeg så annonsen for denne pickupen i avisa til salgs for $ 3000 under engrospris, tenkte jeg:

-Dette er på samme måten som med vennen min. Jeg skal kjøpe den pickupen!

Så dro jeg for å se på den, og den var blank og ren. Den hadde alt jeg ønsket meg. Så jeg betalte og fikk bilen.

Jeg bestemte meg for å kjøre den til vest i Texas hvor jeg var invitert til å tale i en kirke. Det var ikke mye å se langs veien, ikke engang ei ku. Det var øde. Ingen ting skjedde. Og det var da bilen min begynte å gå sakte. Jeg tråkket inn gasspedalen, men bilen gikk saktere og saktere for så å stoppe helt. Jeg så i speilet og så røyk som kom ut fra under bilen, og jeg ble klar over at drivverket eller transmisjonen var ødelagt. Den var brent opp. Og her var jeg midt i en øde og forlatt del av Texas. Det fantes ingen ting, verken mennesker eller noe annet.

-Herre, spurte jeg. –hvorfor tillot du dette å skje? Jeg er din tjener. Jeg er på vei for å tale i kirken. Jeg skal tale i kveld. Hvorfor lar du dette skje med meg?

Og Herren talte tilbake til meg:

-Jeg sa ikke at du skulle kjøpe den pickupen.

Men Herre, svarte jeg. –den hadde riktig pris. Den hadde alt jeg ønsket meg.

-Jeg sa ikke at du skulle kjøpe den pickupen, gjentok Han.

-Vel, Herre, okay, jeg er lei for det. Jeg er virkelig lei for det. Jeg beklager at jeg kjøpte den, svarte jeg.

-Men Herre, hjelp meg. Jeg må være i den kirken i kveld. Vær så snill å hjelpe meg.

Jeg var ikke ferdig med å be denne bønnen da jeg så at noe kom over en liten forhøyning i veien, det var en eldgammel bil som så ut som den var fra 1960-tallet. Den bare putret av gårde. Mannen som kjørte så ut som en bonde. Han stoppet, så på meg og sa:

-Det er ikke din lykkedag i dag, er det vel?

-Nei, sir, det er det ikke, sa jeg. –Jeg gjorde en feil da jeg kjøpte denne pickupen.

-Det gjorde du nok, sa han. –Hvor skal du?

-Jeg vet ikke helt hvor det er, fortalte jeg ham, og gikk ut ifra at han heller ikke visste hvor det var.

-Jeg skal til en liten by som heter Floyada i Texas.

-Jeg vet nøyaktig hvor det er, sa han. –Jeg skal kjøre gjennom den byen. Hopp inn, så kjører jeg deg dit.

Jeg satte meg inn, og han kjørte meg til Floydada, Texas. Han slapp meg av ved kirken, og da jeg gikk ut av bilen hans og tok to steg opp på fortauet og snudde meg rundt for å takke ham … var han borte.

Jeg mener at bilen var borte. Mannen var borte. Det var ingen ting der. Bilen kjørte ikke bort; den ble bare borte. To sekunder, to steg. Han var borte.

Jeg hadde hatt en engel som gjest uten å vite det, som skriften sier (Jackson, 2014, s. 32-33).

 

Kilde: Jackson, John Paul. Haike med en engel. I: Nixon, Jonathan. (2014). Englehistorier. Hvordan du kan ha hatt englekontakt uten å være klar over det. Torp: Agape forlag.