Misjonsarbeidet skjøt fart etter økt støtte i bønn

Misjonsarbeidet skjøt fart etter økt støtte i bønn


I boka "Beveg verden ved bønn" skriver Wesley L. Duewel om hvordan misjonsarbeidet i India skjøt fart etter at det ble skaffet over 1000 bønnepartnere i USA:

"OMS International (Oriental Missionary Society) begynte sitt arbeid i India i 1941. I de første 25 årene, da det var hardt arbeid, svette, tårer, bønn og faste, ble det plantet gjennomsnittlig en til to nye menigheter hvert år. Da jeg fløy hjem over Stillehavet i 1964, bad jeg om at Gud skulle vise meg hva mer vi kunne gjøre for å se at India ble modnet til høst. Gud ledet meg til å be om minst 1 000 nye bønnepartnere som ville bruke 15 minutter om dagen til bønn for India og arbeidet vårt.

For noen få år siden var jeg tilbake i Allahabad, India, sammen med noen av lederne våre til en dag med bønn og rapporter. Den ene etter den andre kunne fortelle om Guds mektige gjerninger. En av dem snudde seg mot meg og sa:

-Duewel, Sahib, alle ... alle ser resultater som vi aldri hadde drømt om.

-Lovet være Herren, svarte jeg.

Han fortsatte:

-Er du overrasket, Duewel, Sahib?

-Ja, lovet være Herren, svarte jeg.

-Det burde du ikke være, sa han. -Reiste ikke du til Amerika og skaffet 1 000 mennesker som skulle be 15 minutter hver dag for oss?

-Jo, flere enn det.

-Hvorfor er du da overrasket?

-Lovet være Gud, George. Jeg trengte den påminnelsen, sa jeg. -Hvorfor skal vi bli overrasket når Gud svarer på bønn?

Nå har vi om lag 300 menigheter med ca. 25 000 troende, og det plantes 25 eller flere menigheter hvert år. 1 000 bønnekrigere forenet i bønn for høsten var hemmeligheten! (Duewel, 2001, s. 191-192)."

Kilde:
Duewel, Wesley L. (2001). Beveg verden ved bønn. Oslo: Rex Forlag