En gammel legende om fristerens mange feller

En gammel legende om fristerens mange feller


Erling Ruud skriver:

"I en gammel legende sier fristeren:

-Jeg har spent tre garn ut over hele verden, slik at den som unnslipper nytelsessykens garn, faller i æresykens garn, og den som lykkes å unngå dette, skal jeg søke å få til å falle i vinningslystens garn.

Fristeren bruker fremdeles Guds ord for å gjøre sine lumske garn usynlige. En lærerinne på Østlandet anbefalte de unge å danse, med Bibelens ord:

-Det står jo i Bibelen at da den fortapte sønn kom hjem, var det spill og dans.

Enkelte unge lar seg besnære av slike ord. De skulle heller svare at dans fordi en synder blir frelst neppe har stor likhet med moderne dans. Dertil står det skrevet: ”Skikk eder ikke like med denne verden.”

Etter en preken sa en av tilhengerne til presten:

-Takk for prekenen. I dag talte De vidunderlig godt.

Presten svarte:

-Ja, det fortalte Satan meg allerede mens jeg gikk ned av prekestolen.

Da trollmannen Simon kom med penger for å kjøpe seg åndelig makt, da sa Peter til ham:

-Ditt sølv være forbannet, både det og du selv, fordi du tenkte å kjøpe Guds gaver for penger. (Ap.Gj.8,20). Ordet dømte vinningslysten.

Ingen av oss kan noen gang være trygg for Satans snedige garn, men lever vi i Ordet, da skal Ordet avsløre ham. Det er bare Ordet som kan gi oss hjelp her. Selv blir vi så lett overlistet. Den ydmyke flyr til Ordet og vinner seier. Gjør du det?

”Da sier Jesus til ham: Bort fra meg, Satan, for det er skrevet: Herren din Gud skal du tilbe, og ham alene skal du tjene” Matt. 4, 10 (Ruud, 1976, s. 286-287)."

Kilde: Ruud, Erling. (1976). Ny kraft. Oslo: Gyldendal Norsk Forlag / Land og kirke