Andaktsheftet "...et Ord om Dagen" om stolthet og ydmykhet

…en tjener er ikke større enn sin herre… Joh.13,16

 

Andaktsheftet ”…et Ord for Dagen” om stolthet og ydmykhet


”En av grunnene til at Gud valgte døperen Johannes som Jesu forløper, var at han var ydmyk. Han introduseres simpelthen som ”Røsten av en som roper i ødemarken” Mark 1:3. Ingen pretensiøse eller oppblåste titler. Det fantes mange bemerkelsesverdige helgener før Johannes kom, men Jesus sa: ”Blant dem som er født av kvinner, er det ikke stått frem noen større enn døperen Johannes” Matt 11:11. Johannes hadde ingen skjult agenda eller innbilsk ego. Budskapet hans var: ”Han skal vokse, men jeg skal avta” Joh 3:30.

Om stolthet sier John Barnett: ”Stolthet er synden som egentlig går ut på å konkurrere med Gud. Den gjør deg selvsikker, selvopptatt, selvbedradd, selvgod, selvbevisst, selvnytende, selvhevdende, selvsentrert og selvrosende. Stoltheten gjør at man ikke kan stole på deg, ettersom ingen kan fortelle deg hva du bør gjøre. Den gjør deg følelseskald, for du vil ikke ofre noe for andre. Den gjør deg ute av stand til å bli belært, for det er ingen som kan korrigere deg. Den setter deg i en stadig konkurransemodus, for du vil alltid prøve å overgå andre. Ydmykhet, derimot, betyr at man ikke alltid har behov for å bli spurt, husket på eller anerkjent. Den gjør i stedet at man går omkring og ser etter måter å tjene andre.”

Noen spurte en gang Hudson Taylor: ”Er du klar over hvordan Gud har latt deg lykkes med arbeidet i China Inland Mission? Jeg tviler på om noen annen har fått tilsvarende ære.” Taylor svarte: ”Jeg ser det ikke slik. Jeg tror heller at Gud må ha sett etter en som var liten nok og svak nok til å bli brukt, slik at æren skulle tilfalle ham. Han fant meg.” Til slutt: ”Gud står de stolte imot, men de ydmyke gir han nåde” 1 Pet 5:5. Derfor, vær ydmyk!”


Kilde: Andaktsheftet ”…et Ord for Dagen. Stille stunder gir styrke.” Desember-Januar-Februar 2010/2011, 23.01.2011 (s.39). Utgiver: United Christian Broadcasters / UBCMEDIA, Pb. 1058 Sentrum, 0104 Oslo.