Om 1800 liter mel som ble funnet utenfor klosteret en gang det var hungersnød

Om 1800 liter mel som ble

funnet utenfor klosteret en

gang det var hungersnød

 

Gregor den store skriver:

"En annen gang var det alvorlig matmangel i Campania-området, og alle mennesker led nød. Også i Benedikts kloster var det mangel på hvete, og nesten alt brødet var oppspist, slik at de ikke kunne finne mer enn fem brød da munkene skulle spise. Da deres ærverdige far så at de var triste, irettesatte han dem mildt for deres motløshet, men trøstet dem samtidig med et løfte. Han sa:

-Hvorfor blir dere så nedslått over at det er så lite brød? I dag er det riktignok ikke så mye, men i morgen får dere brød i overflod.

Dagen etter ble det funnet to hundre mål mel [ca. 1800 liter] i sekker som sto utenfor porten til klosteret, men hvem Gud den allmektige hadde brukt for å sende dem det, vet ingen den dag i dag. Men da munkene fikk øye på det, takket de Herren, og slik lærte de at man aldri skal tvile på Herren, verken når det er smalhals eller overflod (Gregor den store, 2009, s. 166-167).

 

Kilde: Gregor den store. (2009). St. Benedikt regel/vita. Oversatt fra latin av Mette Nygård. Innledning ved Jan Schumacher. Bergen: Efrem Forlag i samarbeid med Maximilian Kolbe Utgivelser.

Boka ble første gang gitt ut på 500-tallet