Blåbær mot grå stær og dårlig syn

…jorden skal la grønne vekster gro fram, planter som setter frø, og trær som bærer alle slags frukt med frø i…og det ble slik…
Blåbær mot grå stær og dårlig syn


Under andre verdenskrig fikk flygere blåbær fordi det skulle hjelpe på nattesynet. Forsøk på 1960-tallet bekrefter at stoffer i blåbær bedrer netthinnens funksjon slik at vi ser bedre i dårlig lys.


Inntak av blåbær har vist seg å være gunstig ved forskjellige øyelidelser. Grunnen til dette er at flavonidene i blåbær styrker blodsirkulasjonen og dermed oksygentilførselen til øynene. Blåbær er også en kraftig antioksidant, noe som gjør at de kan ha en positiv virkning på øyelidelser som netthinneforkalkning, nedsatt nattsyn, grå stær, grønn stær og nedbrytning av makula. Ved nesatt nattesyn kan blåbær kombineres med betakaroten, og for å bedre blodsirkulasjonen anbefales en kombinasjon av blåbær og omega-3-fettsyrer. I en imponerende undersøkelse opplevde 48 av 50 pasienter som ble behandlet med blåbærekstrakt og vitamin E at utviklingen av grå stær stoppet opp. Tilsvarende fant italienske forskere på slutten av 1980-tallet at en blanding av blåbær og vitamin E stoppet utviklingen av grå stær i 9 av 10 tilfeller. Ved synsproblemer som skyldes for dårlig blodtilførsel til øynene, er det fint å kombinere inntak av blåbær med et preparat med tempeltre (Ginkgo biloba), en urt som også har god virkning på de tynneste blodårene i kroppen.Kilder:

Xtra-magasinet (www.agdermedia.no), 20.06.2012, s. 20.

http://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/vacc_myr.htm, lest 22.06.2012