Lars Rustbøle (1887-1985) om Guds ord

Lars Rustbøle (1887-1985)

om Guds ord


Når du går, skal de lede deg; når du ligger, skal de verne deg, og når du våker, skal de tale til deg, for budet er en lykt og læren et lys. Ordspr. 6, 22


Lars Rustbøle skriver i sin bok "Et ord til alle":

"Guds ord har en merkelig lederevne. Hvis du retter deg etter Skriften, kan du ikke gå vill. Den er en kilde som du kan øse av dag etter dag, uke etter uke. Du kan eldes og bli gammel, men kilden gir deg nytt og friskt vann uten betaling. Den fordrer ikke så mye som takk.

Guds ord lyser. Hvis du lar det slippe til, vil det vise deg veien til himmelen og samtidig fortelle deg hvor fallgruvene er, så du kan ta deg i vare for dem.

-Hvordan kan dette ha seg, sier du. Bibelen består av papir og trykte bokstaver akkurat som andre bøker.

Du har rett i det. Papiret og bokstavene er jordiske ting, men innholdet er levende og kraftig og skarpere enn noe tveegget sverd. Hebr. 4, 12.

Det er mange som ikke tror at det har seg slik. Gud venter heller ikke at du skal tro uten videre, men de som søker ham i Ordet, vil få hjelp av Den Hellige Ånd til å finne ham. Det er slett ingen heksekunst, men et klenodium som gis til alle ærlige søkere. Det står i Rom. 10, 17: ”Så kommer da troen av forkynnelsen, og forkynnelsen ved Kristi ord (Rustbøle, 1968, s. 270)."

Kilde: Rustbøle, Lars. (1968). Et ord til alle. Oslo: Norsk Litteraturselskap.