Rolig uavbrutt tid med Gud

Rolig uavbrutt tid med Gud

En sann kristen skiller seg fra mengden! Deres karakter er dypere, deres idéer friskere, deres ånd mykere, deres mot større, deres lederegenskaper bedre, deres omsorg videre, deres medfølelse mer oppriktig, deres overbevisning mer konkret. De kan være glad på tross av vanskelige omstendigheter og utviser en visdom som ligger langt over deres alder. Og de er fulle av overraskelser.

Du kan tro at du vet hvor du har dem, men det viser seg at de er uforutsigbare. Når du er sammen med dem kan du føle deg litt ute av likevekt, fordi du ikke vet hva du kan forvente i neste øyeblikk. Over tid innser du at du kan stole på deres uventede tanker og handlinger.

Hvorfor? Fordi disse menneskene har et sterkt forhold til Herren – et forhold som fornyes dag for dag. David sa: ”…(De) har sin lyst i Herrens lov og grunner på hans lov dag og natt.” De har et åndelig rotsystem som strekker seg ned til strømmer av levende vann. Derfor, det de legger sin hånd på, lykkes.

Alt for få av oss når dette nivået. Hva kommer det av? Vi har det alt for travelt! Erkefienden til åndelig vekst er travelhet, noe som Bibelen kaller ”verdslighet” – å bli fanget i samfunnets agenda, til fortrengsel for vandringen med Gud.

Uansett hvordan du snur og vender på det, er kjernen i sann kristendom – tid. Ikke tid som blir til overs, men kvalitetstid.

Tid for meditasjon.

Tid for ettertanke.

Rolig, uavbrutt tid med Gud.

Kilde: _. (2014). Rolig, uavbrutt tid med Gud. I: …Et ord for dagen. Stille stunder gir styrke (andaktshefte). Extra-utgave april mai 2014 (30. mai).