IS med prisliste på kvinnelige slaver

IS med prisliste på kvinnelige slaver

 

Den islamske staten (IS) har utarbeidet en prisliste på hvor mye det skal betales for kvinnelige slaver. Kristne, yezidier og shia-muslimer er alle ofre for denne slavehandelen.

Det er flyktinger fra områdene i Irak og Syria som forteller dette til Iraqi News, gjengitt i Kristelig Dagblad.

Jenter helt ned i ettårsalderen blir solgt. Prisen er da på rundt 1200 kroner. Jenter i alderen ett til ni år er priset høyere. Så synker prisene ettersom alderen øker. For en kvinne mellom 40 og 50 er prisen på rundt 260 kroner.

IS sitter med makten i et område som strekker seg fra nordlige Syria til midt i Irak. Her har de erklært sitt kalifat, de har henrettet masse mennesker og drevet enda flere på flukt. Minoritetene er de som lider mest.

IS så seg nødt til å innføre priskontroll på kvinnelige slaver, fordi etterspørselen den siste tiden har falt merkbart. De har også innført fast pris på kveg. De understreker at det er dødsstraff for ikke å følge prislisten.

Det fremgår også at det ikke er lov å kjøpe mer enn tre kvinner, unntatt for folk fra Tyrkia, Syria og Gulf-statene.

Prislisten er på arabisk og datert til 16. oktober 2014. Kristelig Dagblad har ikke klart å få den bekreftet fra andre kilder enn IS sitt eget propagandaapparat.

For få dager siden sirkulerte en video på internett av IS-krigere som sitter ved et slavemarked og diskuterer prisen på jenter.

Kilde: NTB / Dagbladet Dagen, 11.11.2014 s. 14