-Hver gang jeg så på korset kjente jeg en ubeskrivelig fred

 

-Hver gang jeg så på korset
kjente jeg en ubeskrivelig fred
 
Ali kommer fra ett av landene i Midtøsten. Han var ikke fornøyd med livet i hjemlandet, og drømte om et nytt og bedre liv. Han lekte konstant med tanken på at han ville få et verdig liv dersom han kom seg til et europeisk land hvor han kunne tjene gode penger. Han bestemte seg derfor for å prøve å ta seg inn i Hellas på illegal måte. Det hele gikk imidlertid dårlig; han ble oppdaget og fengslet. Oppholdet i fengselet skulle gi Ali et nytt og bedre liv, selv om det ikke ble akkurat slik han hadde sett det for seg.
I Alis fengselscelle var det et kors på veggen.
-Hver gang jeg så på korset, kjente jeg en ubeskrivelig fred, fortalte Ali senere.
Etter hvert begynte han å gå i kirken i fengselet. De muslimske vennene han hadde fått i fengselet likte ikke dette. De så på ham som en forræder og begynte derfor å mishandle ham. Volden ble så livstruende at fangevokterne til slutt måtte flytte Ali til et annet fengsel for at mishandlingen skulle stoppe.
I det første fengselet hadde Ali forgjeves lett etter en bibel på arabisk. Men da han i det nye fengselet lette i biblioteket fant han et eksemplar av boken.
-Jeg holdt den tett inntil hjertet og leste den i smug på cella. I ettertid har jeg lest hele Bibelen to ganger, og for hver gang jeg leser den kjenner jeg meg bedre. Den gir meg fred og fornyer sinnet.
Etter oppholdet i fengselet kom Ali over IBRAs radioprogram på arabisk. Han opplevde at sendingene hjalp ham til å bli bedre kjent med Jesus, og at han fikk vokse i sitt kristne liv. Men det var ikke alt; han fikk også oppleve et mirakel. Ali hadde tidligere jobbet ni år som taxisjåfør, og han hadde fått store problemer med smerter og ryggproblemer som følge av all stillesittingen. I en lang stund kunne han verken bøye seg eller sove sammenhengende gjennom en hel natt, da hele kroppen verket.
I det arabiske programmet ”Legedom for sjelen” i regi av IBRA, fortalte den mannlige programlederen at Gud kan helbrede. Han ba dem som trengte å bli helbredet om å be sammen med ham over radioen. Ali gjorde dette og straks ble smertene borte.
-Dersom folk ikke tror meg, kan de komme og se at jeg nå greier å bøye meg, smiler Ali.
Alle smertene og symptomene ble borte og i dag er jeg aktiv innenfor idrett og kan bevege meg fritt uten problemer.
 
 
 
 
Kilde: IBRA magasinet, 2015 (nr. 5), s. 14.