Oppvekket fra de døde

Oppvekket fra de døde

Pastor Surprisa "Surpresa" Sithole fortalte i NRK-serien "På tro og Are" at han fikk lov til å være med å vekke til live en død person.

Da programleder Are Sende Olsen spurte ham om at det var riktig at han hadde vekket til live en død person, sa han:

-Ja. Det var imidlertid ikke jeg som gjorde det. Det var Gud. Jeg var bare et vitne. Vi dro til et hus. Det var varmt. Der lå det ei jente på seks år. Hun hadde dødd dagen før. Jeg åpnet kledet hun var hyllet inn i. Hånden hennes var stiv og kald. Jeg la fingeren min i hånden hennes, og plutselig grep hun tak i den. Da hun gjorde det, skvatt jeg og skrek til, for det var helt uventet. Hun kom til live igjen. Senere skjedde det samme med en mann. For meg var det et tegn fra Gud.

-Det er nesten umulig å forstå.

-Det er ikke mulig å forstå. Vi forstår ikke Guds handlinger.

-Er du sikker på at de var døde? Kanskje de bare var halvdøde?

-Hvis noen er stive. Hvis blodet er stivt og kaldt, da er de døde. De var virkelig døde.

(En norsk sykepleier forteller like etterpå at hun hadde sett et videopptak av en person som ble vekket opp fra de døde.)

Ifølge nettsiden surprisesithole.com snakket Herren til Surprisa Sithole da han var 15 år gammel, og ba ham om å forlate alt og forkynne evangeliet alle steder han kom til. I 1997 kom han i kontakt med Heidi og Rolland Baker og har arbeidet sammen med dem siden. Blant annet arbeider han med å ha overoppsyn med de over 7000 menighetene som har blitt grunnlagt i vekkelsen i det sydlige Afrika siden år 2000.

 

 

 

Kilder:

NRK-serien ”På Tro og Are”, høsten 2015 (Sesong 2, episode 1)

surprisesithole.com, lest 25.11.2015