Forsto at Bibelens Gud ikke er alt-aksepterende slik hun hadde forestilt seg

 

 Forsto at Bibelens Gud

 

ikke er alt-aksepterende

slik hun hadde forestilt seg

 

Emily Thomes var 15 år gammel og begynte å date en jente som bodde i samme gate som henne. Dette var første gang hun datet noen og dette førte til at hun ble sammen med jenta. Til tross for at foreldrene hennes ikke likte forholdet, fortsatte Emily sin lesbiske livsstil. Snart levde hun et vilt liv og hadde masse relasjoner med kvinner.

Hun så ingen problemer med å kombinere denne livsstilen med det å være en kristen. «Kjærlighet er ikke nødvendigvis mellom en mann og kvinne», resonnerte Emily på denne tiden. «Dersom du var en sann kristen så var du på min side. Ellers var du legalistisk/lovisk og trengte å lese Bibelen på nytt for å forstå hva Gud virkelig er», sier hun. Bibelordet «Døm ikke» var hennes ledestjerne. «At Gud er kjærlighet betyr at Gud var snill og at han aksepterte det hun selv syntes var ok.»

Men ting skulle forandre seg. Da Emily hadde begynt på sykepleierstudiet og forlovet seg med en kvinne som hadde to barn ble hun invitert til en bibelstudiegruppe. «Jeg regnet med at de skulle ta opp livsstilen min ganske raskt og da kunne jeg ha det som en unnskyldning for ikke å komme tilbake, så jeg gikk med på å dra dit», sier hun.

Bibelstudiegruppen ble imidlertid ikke helt det hun hadde tenkt seg. Ingen av de andre deltakerne kritiserte Emilys livsstil. I stedet fortalte de om ulike erfaringer de hadde med Gud.

«Jeg hadde ikke noe sånn, og det uroet meg», sier hun.

Emily Thomes forsto dessuten at Bibelens Gud ikke var den alt-aksepterende Gud som hun hadde forestilt seg. Hun kunne ikke slutte å tenke: «Tenk om alt dette er sant?»

En dag begynte hun å google bibelvers om homoseksualitet. Hun fant da at den som praktiserer homoseksualitet, akkurat som den som er en «dranker» og en masse andre ting, «ikke skal arve Guds rike».

«Dette handler jo om meg», tenkte Emily.

«Jeg innså at jeg ikke var i Guds rikes vilje», sier hun og forteller at det bekymret henne.

Men så fortsatte hun å lese og kom til det ellevte verset i 1. Korinterbrevs sjette kapittel der det står: Slik var noen av dere før. Men nå er dere vasket rene, dere er gjort hellige, dere er gjort rettferdige.. Det var som om hennes øyne ble åpnet, forklarer hun. Hun innså at Gud kunne gjøre det samme for henne, og at hun trengte det. «Jeg kunne holde fast ved min synd og avvise Gud. Eller så kunne jeg vende meg til ham.»

Emily Thomes valgte det siste.

I dag er hun en overgitt kristen, gift med en mann og venter sitt første barn.

«Mennesker sier til meg; ‘Men jeg er født sånn.’ Jeg sier ‘Ok, jeg også. Man blir ikke født med riktig følelsesliv. Det var derfor Jesus var tvunget til å komme.»

Å føle en lengsel etter å synde er bare et bevis på behov for Jesu nåde, mener Emily.

«Det dreier seg ikke om homoseksuell eller heteroseksuell. Det handler og fortapt eller reddet(frelst). Gud kaller oss ikke til heteroseksualitet, men til hellighet», sier hun.

Hellig betyr å være i forbindelse med Gud på en måte som sprenger erfaringsrammene vi har i dagliglivet.

 

Kilder:

http://700clubinteractive.cbn.com/calling-herself-christian-while-pursuing-homosexuality, lest/sett 10.02.2018

http://www.varldenidag.se/nyheter/bibelord-lockade-emily-bort-fran-homosexuell-livsstil/reprax!FwBNEeJCYMYhJqbOTLgXg/, lest 10.02.2018

http://www.dagen.no/Nyheter/KRISTENLIV/Bibelvers-ble-veien-bort-fra-Emilys-lesbiske-livsstil-575562, lest 10.02.2018

https://snl.no/hellig, lest 10.02.2018