Opplevde fred etter å ha fått høre om Jesus gjennom radio

 

 

Opplevde fred etter å ha fått

 

høre om Jesus gjennom radio

 

Chandra som kommer fra en sterkt praktiserende buddhistisk familie i Nepal begynte i 2017 å lytte til den kristne radiostasjonen Good News FM der hun fikk vite hvem Gud er og at han er en Gud som lytter og som til og med svarer på våre bønner. Etter å ha lyttet til flere programmer, bestemte Chandra seg for å be Jesus om å flytte inn i hennes hjerte. Hun tok imot Jesus som sin personlige frelser på sitt eget soverom.

Til tross for den freden hun opplevde, savnet Chandra et fellesskap og lengtet etter å få kunne dele sin tro med andre bekjennende kristne. En dag tok hun mot til seg og reiste til radiostasjonen til Good News FM i den nepalske hovedstaden Katmandu. Der og da bekjente hun sin tro for første gang offentlig. Under den årlige og tradisjonelle buddhistiske festivalen i 2018 valgte hun å ikke delta i feiringen.

Da familien til Chandra forsto at hun hadde blitt kristen, ble de opprørt og valgte å fryse henne ut. Hun var ikke lenger noe verdt for dem. En dag da Chandras far fant bibelen hennes, ble han ordentlig sint. Hun får fortsatt bo hjemme, men kontrollen rundt henne har økt. Faren oppdaget at Chandra besøkte kirken hver lørdag, og sammen med familien forsøkte han å hindre at datteren deltok i kristne sammenhenger.

Det buddhistiske fellesskapet som familien tilhører har tatt avstand fra Chandra. Hun har blitt forbundet med skam, og støtes dermed ut av det hverdagslige livet der hun bor. Da hun kom i kontakt med Good News FM ble hun invitert til å bli med på medie- og disippeltrening.

-På treningene var alle de andre deltakerne utenom meg vanlige kirkegjengere, forteller Chandra.

Dette fikk henne til å lengte enda mer etter et kristent fellesskap der hun kunne føle seg hjemme og hvor hun kun tillate seg å være den hun er.

-Treningen betydde enormt mye for meg, selv om jeg ikke kjente så mye til den kristne troen på den tiden. Jeg ble behandlet på lik linje med alle andre, sier hun.

Chandra forteller hvordan hun under treningen fikk en enda større lengsel etter å lære Gud å kjenne. Dessuten fikk hun kunnskap om hvordan hun selv kan dele sin tro med andre ved hjelp av media som verktøy.

-Mitt liv har blitt forvandlet, og jeg kan med et bankende hjerte bekjenne at Jesus er min frelser, sier en tilfreds Chandra.

 

Kilde: IBRA magasinet, nr. 6, 2019, s. 12