Ble kvitt lungekreft etter forbønn

 

Ble kvitt lungekreft etter forbønn

 

Juhani Halonen fra organisasjonen Evangelistens Helping Hand som er en bevegelse i India med rundt 30 000 medlemmer fordelt på 570 menigheter, skriver:

I vår menighet har vi en mann som heter Mr. Paul. Av yrke så er han lærer på et college. Han er født inn i en hinduistisk familie, men etter å ha hørt evangeliet tok han imot Jesus Kristus som sin personlige frelser og ble medlem i vår menighet. Vi ba om at han måtte bli ‘godt gift’, og etter en stund ble han gift med en troende dame som heter Kezia. Hennes foreldre var praktiserende hinduer på den tiden datteren ble gift.

For to år siden opplevde Kezias mor å få lungekreft. Etter en rekke tester og kontroller på sykehuset konkluderte legene med at det var lite sannsynlig at hun kunne bli frisk. De fortalte at med riktige medisiner kunne hun kanskje få leve noen få måneder ekstra.

De fikk samlet sammen noen penger og forsøkte å få tak i de rette medisinene på mange forskjellige sykehus, men uten å lykkes. De fikk ikke positiv respons noen steder.

Til slutt, på datterens oppfordring, begynte de å be til Jesus. Da vi i menigheten fikk kjennskap til dette begynte vi å be for henne i bønnegruppene våre. Litt forsiktig begynte hun å komme til kirken, og snart ba hun om forbønn for sin helse. Da hun hørte sterke vitnesbyrd fra andre medlemmer i kirken, fikk hun en sterk tro på Jesus, og at han kan gjøre mirakler. Etter hvert stolte de helt og fullt på Gud, og ba.

Bønnene ble besvart. Gud rørte ved henne, og helbredet henne. Da hun kjente på forandringen i kroppen sin gikk hun tilbake til sykehuset for å ta en ny test. På mirakuløst vis ble tilbakemeldingen at legene ikke kunne finne spor av kreft i lungene hennes. Legene ble svært overrasket.

Kezias foreldre bor i en by som heter Samalkot. De bor i et typisk hindu-område. Etter at legene hadde bekreftet at hun var helt fri fra kreften, kom de til vår kirke for å dele sitt vitnesbyrd. De utfordret oss også til å komme til deres hjem og holde en Thanksgiving-bønn. Så vi dro alle dit.

Da vi kom frem så vi at hun hadde arrangert et stort møte for alle i gata, og invitert naboene som alle var hinduer. På møtet holdt hun et sterkt vitnesbyrd hvor hun fortalte at ingen av de gudene eller gudinnene hun tidligere hadde tilbedt kunne hjelpe henne. I stedet hadde hun fått hjelp av den eneste sanne Gud, Jesus Kristus. Han hadde hørt hennes bønner, og helbredet henne. Folk ble så overrasket av å høre på dette vidunderlige vitnesbyrdet! Vi forkynte evangeliet på stedet, og ga all ære til den allmektige Gud.

Kezias mor kom også med penger som hun ønsket å gi oss i EHH. Hun fortalte at det var penger som hun hadde lagt til side for å kjøpe medisiner, men nå som Gud hadde helbredet henne var det ikke bruk for medisiner. Da ønsket hun at vi heller skulle bruke pengene på barnehjemmet.

Da jeg talte opp pengene var det 200.000 rupies (ca. 25.000 kroner). På dette tidspunktet hadde vi nettopp lagt nytt tak på jenteinternatet, så vi brukte pengene til å bygge en slags bod i forbindelse med internatet, hvor vi kan oppbevare materiell og utstyr. Nå ser området virkelig pent ut.

De ba oss om ikke å opplyse om deres navn og deres gave for de tror på prinsippet at ved offergaver skal ikke «høyre hånd vite hva venstre hånd ga». Derfor har vi heller ikke bilder av dem. Jeg formidler dette vitnesbyrdet til dere til inspirasjon og for å ære Gud.

 

Kilde: Misjonsmagasinet ‘Asias millioner’ utgitt av Evangelisk Orientmisjon, nr. 8, 2019, s. 3-5