Skal ha fått gaven til å helbrede formidlet av Peter og Paulus

 Skal ha fått gaven til å helbrede

formidlet av Peter og Paulus 

 

Cancelli er en landsby som ligger nord for Roma. Byens eneste restaurant - De to apostler - eies av Maurizio Cancelli, som er én av kun tre innbyggere som bor i landsbyen. I TV-serien 'Jakta på det gode livet' som har gått på NRK, forteller Maurizio Cancelli :

-Ifølge tradisjonen dro de to apostlene Peter og Paulus gjennom dette området og ba forfedrene mine om å vise gjestfrihet. Som takk fikk forfedrene mine en gave.

Maurizio forteller videre at helgenene ga forfedrene hans kraft til å helbrede. Etter det har troende - blant annet paver, konger og biskoper - reist hit for å få hjelp av slekta hans. Nå fører Maurizio tradisjonen videre.

-Jeg har plikt til å be for de syke, å be Gud gripe inn. Det er en velsignelse. Det er bønn som gjør at Gud kan tillate helbredelse. Først åndelig og deretter fysisk.

Maurizio Cancelli forteller at folk kommer for å få hjelp mot ufattelige smerter, sykdommer i skjelettet, mentale lidelser.

-Gud hjelper dem ofte, og folk takker meg for at jeg lar det skje. Men jeg svarer alltid at det er Gud - og ikke jeg - som hjelper.

 

Maurizio Cancelli tar ikke imot betaling. Han mener at Guds gave skal være tilgjengelig for alle.

 

-Tro er en gave fra Gud.

 

 

 

Kilde: NRK TV-serien 'Jakta på det gode livet" (Italia)