Martin Luther om seksualitet

Martin Luther om seksualitetMartin Luther skriver:


"Alle unge mennesker må unngå tilfeldig sex og leve i renhet. De bør kjempe mot begjæret og seksuell lidenskap. Det bør de gjøre ved å lese og reflektere over en salme eller en annen del av Guds Ord. Når lidenskapens flammer plager deg og opphisselsen er i ferd med å få overtaket, skal du gå til Bibelen. Les en salme eller ta for deg et eller to kapitler. Når flammene har dødd hen, skal du be inderlig.

Hvis din seksuelle appetitt stadig frister deg, skal du være tålmodig. Stå imot så lenge det er nødvendig, selv om det tar lenger tid enn et år. Men fremfor alt - fortsett å be! Hvis du føler at du ikke kan holde det ut lenger, skal du be om at Gud vil gi deg en from ektefelle som du kan leve sammen med i harmoni og ekte kjærlighet.

Jeg har kjent mange mennesker som, på grunn av sine grove og skammelige fantasier, ga etter for lidenskapene med hemningsløs lyst. På grunn av et umettelig begjær lot de selvkontrollen fare og kastet seg ut i fryktelig umoral. Til slutt måtte de gjennomgå en grusom straff. De var blinde for slik ekteskapet er i virkeligheten. Derfor tok noen av dem upassende ektemaker og endte opp i forhold som slett ikke fungerte. De fikk som fortjent. 

Du må be inderlig og kjempe for å motstå kjødets lyst. Be Gud om å gi deg en Rebekka eller Isak istedenfor en Dalila eller Samson. Eller en som er enda verre. Det å finne en gudfryktig, lojal kone eller ektemann handler ikke om flaks. Det skyldes ikke god dømmekraft, slik ikke-troende påstår. Nei, en gudfryktig ektefelle er en gave fra Gud (Luther, 2009, s. 108)."
Kilde: Luther, Martin. (2009).
Ved tro alene. Oslo: Lunde Forlag.