-Hvem vil bli helbredet?

-Hvem vil bli helbredet?

 

Roberts Liardon har skrevet kapittelet om Smith Wigglesworth (1860-1947) i boka "Guds generaler". Han skriver:

"Noen ganger brukte Smith en annen fremgangsmåte når det gjaldt å handle i tro. Han leste fra Skriften, og så handlet han på det. Ofte arrangerte han banketter for de lamme og sultne, mens medlemmene av Bowland Street Mission serverte mat. Han fikk også folk til å vitne om helbredelser som underholdning for dem, og disse fattige menneskene ble rørt til tårer.

Ved den første banketten skapte Smith presedens for de andre bankettene. På slutten av det første møtet sa Smith:

-Vi har underholdt dere i kveld. Men neste lørdag skal vi ha et annet møte. Dere som er bundet i dag og har kommet i rullestoler...dere som har brukt alt dere eide på leger og som ikke er blitt bedre, skal underholde oss med historiene om frihet som dere har mottatt i dag i Jesu navn.

Så sa han:

-Hvem vil bli helbredet?

Det ville selvfølgelig alle. En kvinne i en rullestol gikk hjem, og én som hadde hatt epilepsi i 18 år, ble momentant fri og begynte å jobbe to uker senere. En ung gutt med jernbøyler ble umiddelbart helbredet da Guds kraft berørte ham, og han ropte:

-Pappa, pappa, pappa! Det er over hele meg!

Uke etter uke kunne de syke og sårede høre om helbredelsesmiraklene fra forrige uke, og det brakte dem til banketten. En fantastisk vekkelse brøt løs - ganske enkelt fordi de handlet på Guds ord (Liardon, 1998, s. 242)."

 

Kilde: Liardon, Roberts. (1998). Guds generaler. Skjetten: Hermon Forlag.